Om företaget

Snickeriet drivs som enskild firma sedan 1994. Jag har F-skattsedel och vill nu utveckla det här till ett aktivt företagande på heltid. Snickeriet består av en mindre verkstad, 80 kvadratmeter, med konventionella snickerimaskiner på gården i Aspnäs. Här har jag möjlighet att tillverka främst snickerier i massivträ som lister, foder, dörrar, fönster, inredningar till kök, badrum, kontor och affär samt övriga trädetaljer.

Jag har på senaste tiden blivit specialiserad på massiva trä dörrar i allmogestil, även träfönster utåtgående sidohängda som följer gamla traditioner när det gäller fönstrens utformning och material.

Magnus Alke Snickeri

Magnus Alke Snickeri

Produkter som tillverkas på beställning

Det är bland annat ekbord, badrumsskåp, köksluckor, altarbord och en extra bred dubbelsäng. Har även möjlighet att hyra in mig på ett snickeri med mer resurser så att större inredningar i främst skivmaterial är möjligt att tillverka. Där finns CNC-överfräs med CAD-CAM-program, centrumtapp, kantlist och fanérpress. Andra typer av uppdrag som jag utför är CAD-ritningar, produktutveckling, prototyptillverkning, montering av inredning och snickerier inom 10 mils radie exempelvis området Örnsköldsvik, Sollefteå, Sundsvall.

CAD-Ritning

CAD-Ritning

Träindustriell produktion sedan 1979

Med allt från specialinredningar och kyrkorglar till serieproduktion av köksskåp och vindstrappor. Arbetar nu som yrkeslärere i träteknk, CNC-teknik och CAD-CAM-teknik. Jag arbetar effektivt och är bra på att lösa diverse konstruktionsproblem. Hög kvalitet på de produkter som tillverkas och att leveranstider följs är en självklarhet för mig. Jag vill att kunden ska känna sig nöjd med Magnus Alke Snickeri från beställning till slutleverans.

Kvalitetstämplat

Kvalitet – Stämplat och klart!

Kunder med träprodukter tillverkade av mig

Domkyrkan, Härnösand – Alnö församling, Sundsvall – Säbrå församling, Härnösand – Anders Emnegard, Härnösand – SCA sågverk, Bollstabruk – Bengt Vesterlund, Älandsbro – Bengt Östlund, Älandsbro – Anders Hägglund, Allsta – Annika Höök, Lotsstugan Härnösand – Lars Norberg, Älandsbro – Lars Billström, Älandsbro – Landsarkivet, Härnösand – David Hellberg, Älandsbro – IDAG Design Studio, Sundsvall – Hansson och Söner, Hjälteby – Sigrid Eldh, Älvsjö – Martin Sjödin, Aspnäs.

Magnus Alke